Seurat ovat hengellisen vuorovaikutuksen keskeinen toimintamuoto

Seuroihin kokoonnutaan yleensä sunnuntaisin. Seuroihin – niin kuin muuhunkin toimintaan – on vapaa pääsy ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Seuroissa on yksi tai kaksi seurapuhetta. Puheen jälkeen tai puheiden välissä on väliaika, jolloin on mahdollisuus käyttää seuraravintolan palveluja. Puheen pitää pappi tai maallikkosaarnaaja. Seuroja järjestetään oman toimitalon lisäksi Lestijärven seurakuntakodissa, vanhusten hoitokodeissa sekä kodeissa.

Raamattuluokka, nuorten keskusteluillat ja iltakylät

Alle rippikouluikäiset, 4. -luokasta ylöspäin lapset ja nuoret, käyvät raamattuluokissa, ja niiden tarkoituksena on syventää varhaisnuorten Raamatun tuntemusta, hoitaa uskoa sekä tukea kotien kristillistä kasvatusta. Raamattuluokat kokoontuvat perjantaisin pääsääntöisesti kodeissa kouluvuoden aikana.

Nuorten keskusteluiltoja järjestetään lauantai-iltaisin kodeissa. Iltaan sisältyy keskusteleva uskontotuokio, jonka aiheet nousevat nuorten elämänpiiristä. Nuorteniltoja ja iltakyläilyä värittävät yhteiset pelit ja leikit, mitkä lisäävät nuorten yhteenkuuluvuutta.

Päiväkerho ja pyhäkoulu

Lapsille järjestetään pyhäkouluja ja päiväkerhoja. Päiväkerhot järjestetään Rauhanyhdistyksen toimitalossa tiistaisin. Pyhäkouluihin kokoonnutaan sunnuntaisin kodeissa, Lestijärvellä ja Toholammilla.

Perusajatuksena sekä pyhäkoulussa että päiväkerhossa on Jeesuksen antaman opetuskäskyn toteuttaminen. Opettajina toimivat tehtävään kutsutut henkilöt, jotka uskovat samalla tavalla lasten ja heidän perheidensä kanssa.

Perhe- ja diakoniatyö

Diakoniatyössä keskeistä on auttaa ja tukea lähimmäisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Perhe- ja diakoniatoimikunta tukee perheitä organisoimalla lastenhoito- ja muuta apua. Toimikunta järjestää käyntejä ja vierailuja vanhusten koteihin. Mahdollisia avuntarvitsijoita ohjataan hakemaan ja käyttämään yhteiskunnan ja seurakunnan avustuspalveluja.