Etusivu2020-03-13T16:09:01+02:00

Tervetuloa Pudasjärven rauhanyhdistykselle

Pudasjärven rauhanyhdistys ry:n tiedote 12.3.2020

Viranomaiset ovat antaneet ohjeistuksia maailmanlaajuisesti levinneen koronaviruksen ehkäisemiseksi. Pudasjärven rauhanyhdistyksen johtokunta on linjannut, että kaikessa toiminnassa noudatetaan viranomaisten ohjeistusta ja suosituksia. Ohjeistuksia on annettu sekä matkustamiseen että tapahtumien järjestämiseen.

Hallitus suosittelee yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun saakka. Myös muiden kokoontumisten järjestämistä kehoitetaan harkitsemaan riskiarvioiden pohjalta. Poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa myös matkustusturvallisuuteen kaikkialla maailmassa, minkä vuoksi ulkoministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla. Nyt ei tule tarpeettomasti matkustaa.

Pudasjärven rauhanyhdistys ry:n johtokunta on ylimääräisessä kokouksessaan 12.3.2020 viranomaisohjeistukseen viitaten päättänyt keskeyttää seura-, lapsi- ja nuorisotyö-, varttuneidenkerho-, naisten- ja miesteniltatoiminnan sekä muut yleisötilaisuudet toistaiseksi. SRK on omassa linjauksessaan myös kehottanut jäsenyhdistyksiään noudattamaan kaikessa toiminnassaan viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Pudasjärven rauhanyhdistys ry seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja tiedottaa tarvittaessa lisää.

Johtokunnan puheenjohtaja
Samuli Leppänen
040 59 12378

Seuroja voi kuunnella SRK:n jäsenyhdistysten lähettäminä alla olevista  linkeistä:

SEURAT NETISSÄ JA RADIOSSA (SRK)
Tästä kuuntelemaan seuroja nettiseurat.info sivun kautta

Rauhanyhdistyksen keskeisintä toimintaa on seurojen järjestäminen. Seurat pidetään yleensä sunnuntaisin toimitalolla. Säännöllisesti kokoonnutaan seuroihin myös seurakunnan tiloihin.

Seurojen ohjella toimintakalenterista löytyvät tiedot lasten ja nuorten pyhäkouluista, päiväkerhoista, raamattuluokista ja nuortenilloista. Aikuiset saavat tiedon aviopari-illoista ja tiistaikerhoista. Kaikkia kutsutaan seuroihin sekä yhteisiin juhliin ja myyjäisiin.

Pudasjärvellä lestadiolaisen herätysliikkeen ensimmäiset vaikutteet tulivat pitäjän pohjoislaidalle, nykyisen Ranuan alueelle. Varsinainen liikkeen alku Pudasjärvellä sijoittuu 1850-luvun loppuun.

1870-luvulla ja sitä seuraavilla vuosikymmenillä liike levisi voimakkaasti ja vakiintui. 1930-luvun alku ja 1960-luku olivat ns. ”herätyksen aikoja” (1960-luvulla nuorten herätykset).

Pudasjärven rauhanyhdistys perustettiin vuonna 1932.

la 15.8.17:00Seurakuntapäivät ry:llä
su 16.8.13:00Seurakuntapäivät ry:llä