Tervetuloa Pudasjärven rauhanyhdistykselle

Seuroja voi kuunnella Pudasjärven ry:n lähettämänä alla olevasta  linkistä:

Tästä sivulle jossa ohjeet lahjoittamisesta kolehtiin

Pudasjärven rauhanyhdistys ry:n tiedote 13.1.2021

Johtokunta on kokouksessaan 12.1.2021 päättänyt Pudasjärven rauhanyhdistyksen toiminnan keskeytyksen jatkuvan toistaiseksi.

Johtokunta perustaa päätöksensä viranomaisten antamiin ohjeistuksiin liittyen yleisötapahtumien järjestämisestä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan alueemme korona-epidemiatilanne on heikentynyt ja koko alue on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Toivomme jokaiselle voimia.

Johtokunta

Lisätietoja antaa

Johtokunnan puheenjohtaja
Samuli Leppänen
040 59 12378

PS. Kaikki toiminta ry:llä on keskeytetty toistaiseksi. Ainoastaan nettiseuroja järjestetään!

Seuroja voi kuunnella Pudasjärven ry:n lähettämänä alla olevasta  linkistä:

Pudasjärven rauhanyhdistys ry nettiseurat 18.4.2021 klo 13.00

Seuroja voi kuunnella SRK:n jäsenyhdistysten lähettäminä alla olevista  linkeistä:

SEURAT NETISSÄ JA RADIOSSA (SRK)
Tästä kuuntelemaan seuroja nettiseurat.info sivun kautta

Rauhanyhdistyksen keskeisintä toimintaa on seurojen järjestäminen. Seurat pidetään yleensä sunnuntaisin toimitalolla. Säännöllisesti kokoonnutaan seuroihin myös seurakunnan tiloihin.

Seurojen ohjella toimintakalenterista löytyvät tiedot lasten ja nuorten pyhäkouluista, päiväkerhoista, raamattuluokista ja nuortenilloista. Aikuiset saavat tiedon aviopari-illoista ja tiistaikerhoista. Kaikkia kutsutaan seuroihin sekä yhteisiin juhliin ja myyjäisiin.

Pudasjärvellä lestadiolaisen herätysliikkeen ensimmäiset vaikutteet tulivat pitäjän pohjoislaidalle, nykyisen Ranuan alueelle. Varsinainen liikkeen alku Pudasjärvellä sijoittuu 1850-luvun loppuun.

1870-luvulla ja sitä seuraavilla vuosikymmenillä liike levisi voimakkaasti ja vakiintui. 1930-luvun alku ja 1960-luku olivat ns. ”herätyksen aikoja” (1960-luvulla nuorten herätykset).

Pudasjärven rauhanyhdistys perustettiin vuonna 1932.