Tervetuloa Rovaniemen rauhanyhdistykselle

Rauhanyhdistys-nimi juontaa Jeesuksen sanoista Minun rauhani minä annan teille (Joh. 14:27). Kun ihminen uskoo omat syntinsä anteeksi, hän saa rauhan omalletunnolleen.

Rauhanyhdistyksen keskeisin toimintamuoto on seurat. Seurojen keskeisin sanoma on Jumalan rakkaus ja armo syntistä ihmistä kohtaan.

Seurat pidetään yleensä yhdistyksen toimitalolla, Sahanperäntie 19:ssä ja säännöllisesti myös seurakunnan ja hoivakotien tiloissa sekä sairaaloissa. Seuroja on yleensä

* keskiviikkoisin klo 19 (syyskuusta toukokuuhun)

* sunnuntaisin klo 16 (kesäkuukausina klo 18).

Voit kuunnella seuroja myös internetistä yläpalkissa olevalta välilehdeltä.

Ajankohtaista koronavirusepidemiasta

Koronatilanne on kesää vasten ilahduttavasti parantunut ja AVI on poistanut alueemme kokoontumisrajoitukset 1.6 alkaen. Tavanomaisia tutuksi tulleita koronakäytäntöjä tulee toki edelleen noudattaa ml. hygienia ja turvaetäisyydet.

Näinollen voimme siis jatkossa kokoontua rauhanyhdistyksellä ilman henkilömäärärajoja tilojen ja turvaetäisyyksien mahdollistamissa rajoissa.

Aiemmasta poiketen kaikki ikäryhmät voivat istua seurasalissa siten, että nuoriso istuu ovelta katsoen vasemmalla urkujen vieressä, perheet ja aikuiset keskellä ja eläkeläiset/riskiryhmät oikealla laidalla, kuten tähänkin saakka. Järjestyksenvalvojat ohjaavat salin täyttöä ja siinä vaiheessa, kun salissa alkaa kapasiteetti loppua täytetään kahvio ja tarvittaessa muita tiloja. Jätämme edelleen toistaiseksi joka toisen penkkirivin tyhjäksi, jolloin etäisyydet säilyvät paremmin.

Seuroja pidetään kesäaikaan toimitalolla sunnuntaisin. Seuroissa on kaksi puhetta, joista jälkimmäisellä on tavallisesti vähemmän väkeä. Joten jos on mahdollista tulla vain yhdelle puheelle, kannattaa suosia jälkimmäistä puhetta, jolloin tila riittää paremmin. Tässä koronatilanteessa suosituksena on käyttää seuroissa maskia. Lisäksi riskiryhmäläisille on turvallisempi vaihtoehto kuunnella seuroja netin kautta, mikäli se vain on mahdollista.

Seuroihin pyydetään saapumaan viittätoista minuuttia ennen seurojen alkua, jotta salin täyttö sujuu ilman ruuhkaa.

Puheiden välillä on lyhyt muutaman laulun mittainen “väliaika”, jolloin voi tarpeen vaatiessa poistua salista ensimmäisen puheen jälkeen.

Kotiseuroja ja pyhäkouluja ei toistaiseksi järjestetä. Lasten ja nuorten raamattuluokkatoiminta tapahtuu kokonaisuudessaan rauhanyhdistyksellä. Lapsi- ja nuorisotyötoimikunta informoi yksityiskohdista raamattuluokkaringeissä.

Seuroihin ei saa tulla sairaana. Kädet desinfioidaan seuroihin tullessa. Eteisessä on automaattiset desiannostelijat, joita käytetään seuroihin tullessa ja seuroista lähtiessä. Poikkeusolojen aikana emme tervehdi kädestä ja pidämme muutenkin välimatkaa muihin ihmisiin.

Seuraisäntä valokuvaa paikalla olijat, jotta tarvittaessa tavoitetaan ne ihmiset, jotka ovat olleet paikalla. Seurojen järjestelyyn tarvitaan myös työvoimaa, joten huolehdithan työvuoroistasi.

Tervetuloa seuroihin!

ti 26.10.10:00Perhekerho toimitalolla
ke 27.10.19:00Seurat toimitalolla
S8, KK3