Seurat

Seuroihin kokoonnutaan yleensä sunnuntaisin. Seuroihin, niin kuin kaikkeen muuhunkin toimintaan,  on vapaa pääsy ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Yleensä seuroissa on kaksi seurapuhetta. Puheiden välissä on väliaika, jolloin on mahdollisuus käyttää seuraravintolan palveluja. Puheen pitää pappi tai maallikkosaarnaaja. Seuroja järjestetään oman toimitalon lisäksi toimialueen kirkoissa ja seurakuntataloissa, vanhusten hoitokodeissa sekä kodeissa. Päiväseroissa ensimmäinen puhe alkaa klo 13 ja toinen puhe klo 14.30, iltaseuroissa puheet klo 16 ja 17.30. 

Raamattuluokka

Alle rippikouluikäiset, 5-8-luokkalaiset lapset ja nuoret, käyvät raamattuluokissa, ja niiden tarkoituksena on syventää varhaisnuorten Raamatun tuntemusta, hoitaa uskoa sekä tukea kotien kristillistä kasvatusta. Raamattuluokat kokoontuvat perjantaisin Rauhanyhdistyksen toimitalolla kouluvuoden aikana.

Raamattuluokat netissä
– Perjantaisin klo 18. Seuraa Instagramissa nuorten kanavaa @kapsakkijutut. Tulevat nuorten nettitilaisuudet löydät täältä. Kapsakkijutut.fi-sivustolta löytyy nuorille kuuntelemista ja tekemistä.

Päiväkerho ja pyhäkoulu

Lapsille järjestetään pyhäkouluja ja päiväkerhoja. Päiväkerhot järjestetään Rauhanyhdistyksen toimitalossa pääsääntöisesti joka toinen perjantai. Pyhäkouluihin kokoonnutaan sunnuntaisin kodeissa.

Perusajatuksena sekä pyhäkoulussa että päiväkerhossa on Jeesuksen antaman opetuskäskyn toteuttaminen. Opettajina toimivat tehtävään kutsutut henkilöt, jotka uskovat samalla tavalla lasten ja heidän perheidensä kanssa.

Päiväkerhot
Kotipäiväkerhoihin vinkkejä löytyy Lastenpolun puuhasivuilta. Lastenpolku.fi-sivustolta löytyy paljon muutakin tekemistä perheen pienimmille. Tervetuloa mukaan!

Ompeluseurat ja myyjäiset

Ompeluseuroja järjestetään oman yhdistyksen hyväksi noin kahden viikon välein pääsääntöisesti torstaisin. Omia myyjäisiä järjestetään joulun alla sekä vapun aikaan, lisäksi loppukesästä järjestetään yhdet ompeluseuramyyjäiset. Opisto-ompeluseurat järjestetään 2 kertaa vuodessa sekä muiden rauhayhdistysten myyjäisiä sopimusten mukaan.

Ompeluseuroissa on puhe ja myyjäisissä alkuhartaus. Tilaisuudet antavat mahdollisuuden tavata ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Myyjäiset ja ompeluseurat ovat tärkeä osa yhdistyksemme varainhankintaa, jolla katetaan toimitalon ylläpitokustannuksia, kuten siivousta, lämmitystä, sekä sähkö- ja vesikustannuksia. Niitä järjestetään myös mm. Reisjärven kristillisen kansanopiston ja SRK:n resurssipankin hyväksi. Tarkista myyjäisten ja ompeluseurojen ajankohdat https://rauhanyhdistys.fi/pyhajoki/toimintakalenteri/

Julkaisumyynti

Rauhanyhdistyksen kirjamyyntipisteessä on tarjolla SRK:n kustantamia kaikenikäisillä suunnattuja sekä kohdennettuja hengellisiä kirjoja ja äänitteitä sekä adresseja. Julkaisuista saa iloa ja lohtua elämään. Ne ovat myös erittäin hyviä lahjoja ja muistamisia moneen elämäntilanteeseen. Valikoimaan voit tutustua myös SRK:n verkkokaupassa. Tervetuloa ostoksille!

Perhe- ja diakoniatyö

Diakoniatyössä keskeistä on auttaa ja tukea lähimmäisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Perhe- ja diakoniatoimikunta tukee perheitä organisoimalla lastenhoito- ja muuta apua. Toimikunta järjestää käyntejä ja vierailuja vanhusten koteihin. Diakoniatoimikunta muistaa myös 85, 90 ja yli 90 vuotta täyttäviä tervehdyskäynnillä ja jakaa Siionin Joulu-lehtiä paikkakunnan laitoksiin ja vanhuksille.  Mahdollisia avuntarvitsijoita ohjataan hakemaan ja käyttämään yhteiskunnan ja seurakunnan avustuspalveluja.

Nuorten perjantai eli Nupe

Nuorten perjantai on rippikoulun käyneille nuorille suunnattu toimintamuoto, joka lisää nuorten yhteenkuuluvuutta yhteisen tekemisen, pelien ja leikkien kautta. Iltaan sisältyy keskusteleva uskontotuokio, jonka aiheet nousevat nuorten elämänpiiristä.

Naistenilta

Kaiken ikäisille naisille tarkoitettu ilta, joka kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa, torstai iltana klo 18.30 rauhanyhdistyksellä, kodissa tai mökillä. Illan sisältönä hartaushetken/laulujen ja kahvittelun/ruokailun sekä arvonnan lisäksi ovat erilaiset elämää voimaannuttavat aiheet, kuten erilaiset alustukset tai asiantuntijaluennot, stressin hallinta, ulkoilu, mökkeily, jouluruokailu tai vierailu lähipaikkakuntien naisteniltoihin/sisarkerhoihin.

Miestenillat

Kaiken ikäisille miehille tarkoitettua toimintaa, joka kokoontuu aika ajoin yhteen viettämään mökki- ja/tai saunailtaa, retkeilemään ja eräilemään sekä viettämään myös isä-pojat iltaa.

Ruskakerho

Ruskakerhossa varttuneet kokoontuvat yhteen Jumalan sanan äärellle, laulamaan, kahvittelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Kerhon väki osallistuu mm. Jokikartanossa pidettäviin rauhanyhdistyksen hartaustilaisuuksiin ja Siikatörmän leirikeskuksessa pidettäviin varttuneiden leiripäiviin.