Iin Rauhanyhdistyksen tiedote / ohjeistus

Päivitys 28.11.2020

Koronavirusepidemia on Oulun seudulla siirtynyt leviämisvaiheeseen. Johtokunta on arvioinut epidemiatilannetta uudelleen ottaen huomioon valtakunnallisia viranomaissuosituksia sekä Oulunkaaren tilannetta. Olemme tehneet päätöksen, että Iin rauhanyhdistyksen oma toiminta on keskeytetty toistaiseksi ajalla 28.11.-31.12.2020. Mikäli viranomaissuositukset edellyttävät, jatketaan toiminnan keskeytystä pidempään.

Päivitys 31.10.2020

Oulun alueen tartuntojen määrän kasvaessa johtokunta suosittelee (31.10.) suu-nenäsuojainten käyttöä seuroissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Maskia tulee käyttää huolellisesti puhtailla käsillä ja maskin koskettelua tulee välttää. Maskeja on varattu rajoitettu määrä myös toimitalolla.

Tiedote 13.8.2020

Iin rauhanyhdistyksen johtokunta on kokouksessaan 6.8.2020 päättänyt, että yhdistyksen toiminta käynnistetään koronavirusepidemian tasaantumisen ja Suomen hallituksen kokoontumisrajoituksen lieventämisen myötä. Tämänhetkisen tiedon mukaan tilaisuuksia voidaan järjestää sisätiloissa, kun huomioidaan henkilöiden väliset etäisyydet ja muut epidemian leviämistä ehkäisevät hygieniasuositukset.

Rauhanyhdistyksen henkilömäärää on rajoitettu. Seurasalin tuolirivejä on harvennettu ja saliin mahtuu kerrallaan n. 100 seuravierasta. Kahvion puolella on lisäksi paikkoja n. 40. Turvavälisuosituksen vuoksi Iissä järjestetään samana päivänä kahdet yhden puheen seurat. Klo 15.00 alkaviin seuroihin osallistuvat VT 4:n länsipuolella asuvat ja klo 17.00 alkaviin seuroihin itäpuolella asuvat. Ensimmäiset seurat ovat su 23.8. Jatkossakin seurat järjestetään sunnuntaisin.

Toimintaa varten on kirjattu seuraavia ohjeita:

• Tilaisuuksiin ei saa tulla sairaana
  • Pidetään 1-2 m turvavälit. Samaan perhekuntaan kuuluvat saavat istua vierekkäin.
  • Tilaisuuksissa ei kätellä.
  • Pidetään huolta käsi- ja yskimishygieniasta ja käytetään tarjolla olevaa käsidesiä rauhanyhdistykselle saapuessa. Vanhemmat huolehtivat lasten käsihygieniasta.
  • Eteinen ja naulakot ruuhkautuvat helposti tilaisuuden alkaessa ja loppuessa. Siksi olisi hyvä siirtyä seurasaliin mahdollisimman nopeasti. Takin voi ottaa mukaan seurasaliin. Seuraisännät ohjaavat ja neuvovat tarvittaessa.
  • Kolehti kerätään eteisessä olevaan astiaan sekä MobilePayn kautta.
  • Kahvitusta ei toistaiseksi järjestetä.

Muu toiminta:

• Päiväkerhot, pyhäkoulut ja raamattuluokat pyritään aloittamaan alkusyksyllä. Näiden järjestämisestä tiedotetaan erikseen. Toistaiseksi tilaisuuksia ei järjestetä kodeissa.
  • Ompeluseurat kodeissa on toistaiseksi peruttu.
  • Pyhäkouluruokailuja ei toistaiseksi järjestetä.
  • Toiminnan aikatauluista yms. tiedotetaan tarkemmin rauhayhdistyksen whatsapp -ryhmässä sekä nettisivuilla.

Tervetuloa tilaisuuksiin!
Iin rauhanyhdistyksen johtokunta