Usko ja opetus

Vanhoillislestadiolainen opetus perustuu Raamattuun ja evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuskirjoihin.

USKO on Jumalan lahja. Ihminen tulee autuaaksi yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen ansion tähden. Syntyessään tähän maailmaan jokainen ihminen omistaa Jumalan lahjoittaman elävän uskon. Jumala antaa jokaiselle syntyvälle lapselle uskon lahjan.

KASTE on hyvän omantunnon liitto Jumalan kanssa. Uskon lahjan omistava ihminen otetaan siinä seurakunnan hoitoon. Kasteen armosta langennut voi saada uskon lahjan takaisin parannuksen kautta.

PARANNUS on mielenmuutos. Parannukseen kuuluvat katumus ja vaiva synnin tähden, mutta samalla evankeliumin uskominen. Evankeliumin ydin on synninpäästö, jossa luvataan kaikki synnit anteeksi Jeesuksen ansion tähden.

EHTOOLLINEN on Jeesuksen asettama muistoateria. Se on tarkoitettu uskovaisille uskon vahvistukseksi.

JUMALAN VALTAKUNNAN voi löytää maan päältä. Se on uskonvanhurskauden, rauhan ja ilon omistamista Pyhässä Hengessä.

SEURAKUNTA on Pyhän Hengen kokoama uskovien yhteisö. Kaikki uskovaiset ovat Pyhän Hengen pappeja, jotka voivat julistaa syntejään katuvalle synninpäästön.